Ο Χάφταρ θέλει συμφωνία με την Ελλάδα για ΑΟΖ

Παρόμοια συμφωνία με αυτή που υπεγράφη χθες μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας για οριοθέτηση ΑΟΖ, ζητά ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ που στο μεταξύ χάνει συνεχώς έδαφος στη Λιβύη.

Με μια σειρά μηνυμάτων μέσα απ’ τον ημιεπίσημο λογαριασμό του Χαφτάρ στο Twitter, χαιρετίζεται η ελληνο-ιταλική συμφωνία και καταδικάζεται εκ νέου το σύμφωνο μεταξύ Τουρκίας και της διεθνώς αναγνωρισμένης λιβυκής κυβέρνησης υπό τον Φαγέζ αλ Σαράτζ.

Η επιτροπή άμυνας του κοινοβουλίου της Λιβύης ανακοινώνει την υποστήριξη της στη συμφωνία και ζητά παρόμοια συμφωνία μεταξύ των χωρών της Μεσογείου, αλλά και ειδικότερα μεταξύ των εκλεγμένων κοινοβουλίων Ελλάδας – Λιβύης απευθύνοντας σχετική επιστολή.

Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση στη Λιβύη είναι αρκετά εύθραυστη και πάλι. Η πλάστιγγα στην εμφύλια διαμάχη τις τελευταίες ημέρες έχει γείρει υπέρ της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας με την Τουρκία να θεωρείται καθοριστικός παράγοντας στην εξέλιξη αυτή.

«Οι νίκες που επιτεύχθηκαν από τη νόμιμη κυβέρνηση της Τρίπολης έχουν κάνει τον Χάφταρ τρελό», δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι TRT το απόγευμα της Δευτέρας.

https://twitter.com/LNA2019M/status/1270426144131764227?ref_src=twsrc%5Etfw
https://twitter.com/LNA2019M/status/1270422328401420288?ref_src=twsrc%5Etfw

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί